Общо обяви в сайта: 1791

Общо потребители на сайта: 477071

Добре дошъл, посетител! [ Регистрирай се! | Вход

Добави Oбява

Англичани са издирили 20 удивително странни козметични процедури за разкрасяване, от ….урината като вода за уста и лечение с огън до шамари и кръвопускане!

01 август 2014

Не е лесно да си красива. От бразилците до Botox,  няма много неща които да не направим, за да изглеждаме по по-добре.

И за да докажат тази теория, момчетата от Buyagift.co.uk са събрали някои от най-екстремните и дори странни, въздействия на които ние се поставяме в името на красотата.

Лице на гейша

Някога сте искали да имате порцеланов тен, подобно на японска гейша, но не сте знаели как да го постигнете? Магическата съставка е ….изпражненията от славей, които са били използвани като препарат за почистване на кожата в продължение на векове. Днес, в курорти с известни минерални извори протриват паста от екскременти, оризови трици и вода по лицата на заможни жени. Без усещане за парене от химикали произведени от човека и процедурата е много по-приятна. Тя струва около 100 английски лири. Няма странични ефекти.

очна линия Kohl

Още един оловно-базиран продукт, Kohl все още е широко използвана в Азия, Близкия изток и Африка, като очна линия и спирала. Въпреки, че западните практикуващи изглеждат единни в мнението си за козметични продукти, съдържащи олово, някои култури вярват, че Kohl може да очисти очите и да отблъсква злите духове.
Защо се прави?
За оформяне и потъмняване на клепачите
Честота на процедурата:
В Индия, скоро след раждането на бебето. В Африка, по време на сватби или фестивали.

Здравните рискове / нежелани реакции:
Усложненията от оловно отравяне включват анемия, гърчове и дори смърт.

Микроиглова терапия

Процедурата, родом от Хонг Конг, включва масажиране на лицето с осеян с игли  валяк. Въпреки, че Анджелина Джоли и Брад Пит казват, че са фенове,  процедурата е получила известна съпротива от медицински специалисти, когато няколко пациенти са докладвали влошаване на състояния на кожата, след като са преминали това болезнено лечение.
Разходите са £ 250 + престоя в клиника.
Защо се прави?
За да се подобри производството на колаген и за подобряване на усвояването на серумите,  грижа за кожата.
Честота на процедурата –  Докато е необходимо и се види подобрение.
Здравните рискове / нежелани реакции :
Риск от инфекция, кървене и синини.

Миене на устата с урина

Тъй като урината съдържа амоняк, древните римляни са вярвали, че е перфектната течност за уста. Всъщност, благодарение на способността да се дезинфекцират зъбите, да се предотвратят кариеси и да се държат зъбите перлено бели, вярвате или не, това е била активна съставка за уста най-малко до 18-ти век. Ние мислим, че  ще се придържаме към пастата за зъби все пак.

Вампирско лице

Както Kim Kardashian, Dannii Minogue и Анна Фрийл ще свидетелстват, че вампирско лице не изисква някой си забива зъбите във врата ви. Вместо това, се взема кръв от ръката си, смесва се, за да се отделят клетките и се инжектира обратно в лицето. Не са необходими чесън, светена вода, огледала и разпятия.

Разходите са около £ 600
Защо се прави?
За да създадете нови кръвни клетки и колаген, който подмладява кожата по безопасен и ефективен начин.
Честота на процедурата:
За най-добри резултати, три процедури за лице на вампира се изискват четири до шест-седмични интервали.
Здравните рискове / нежелани реакции:
Гадене (най-вероятно от изобилието от кръв), синини и отоци

Хапчета за отслабване с Арсеник

Това не е  трудно лечение, тъй като всичко което трябва да направи пациента е да вземе невинни хапчета за отслабване. Но през 19-ти век, лекарствата и отварите са съдържали и  смъртоносни съставки като арсен и стрихнин. За съжаление тези вещества, които не винаги са били рекламирани по този начин, така че хората на диета не са знаели това, когато са ги приемали.
Защо го направи? За да се ускори обмяната на веществата и помагат за отслабване.

Честота на процедурата: Поставените на диета често консумират повече от препоръчителната доза, вярвайки, че теглото ще падне по-бързо, но това е опасен ход и определено не се препоръчва. Не, че ние ви препоръчваме да правите това на първо място.
Здравните рискове / нежелани реакции:
Отравянето с арсен може действително да доведе до рак, диабет и смърт .

Пляскане по гърдите

Друга процедура за красота, който включва малко бруталност, е шамари по гърдите които изместват излишната мазнина от една област в друга. Министерството на здравеопазването на Тайланд казва, че действително е установено, че енергичния масаж води до „измеримо по-големи“ гърди. Въпреки, че можете да опитат няколко шамара, някои гърди са твърде малки, за да се възползват от това.
Процедура на разходите :
Шест 10-минутни сесии струват £ 225.
Защо се прави?

За увеличаване размера на гърдата.
Честота на процедурата.
Докато е необходимо да се види подобрение.
Здравните рискове / нежелани реакции:
Болка, възпаление и образуване на синини

Татуиране на зърната.
Шеговито наричана „tittooing“, татуировка на художника трябва да съвпадне с исканите цветове за цвят на кожата от получателя на процедурата. Това е полу-постоянно лечение, което обикновено отнема два часа за да завърши, но може да продължи цял живот, ако редовно го вършите.
Процедура на разходите – £ 1200
Защо се прави?
За потъмняване и разширяване на зърната и ареолата.
Честота на процедура- Трае около 12 до 18 месеца.

Здравните рискове / нежелани реакции:
Медицински безопасни, но гърдите могат да се променят с течение на времето и с бременността, което може да повлияе на татуировката.

Корсети

В 19-ти век корсетите позволиха на жените да имат „елегантна фигура и добро здраве“, според един плакат от това време. Все пак, това се възражда през последните години, с Джесика Алба, която разкри, че е носела корсет „ден и нощ“ в продължение на три месеца след раждането.
Процедура на разходите.
Корсетите варират от £ 50-150
Защо се прави?
Спомага да отслабнете чрез затягане на гръдния кош и стомаха.
Честота на процедурата :

Пациентите започват носенето на корсет за около три часа на ден, но повишават тази продължителност с 30 минути всяка седмица, преди да достигнат оптималните 12 часа дневно (не по време на сън или упражнение).
Здравните рискове / нежелани реакции:
Вреди на кожата, ограничава дишането, натъртвания на вътрешните органи.

Диета с тении
Първо рекламирана в 1900 г., пациентите трябва да поглъщат кисти от говеждо месо с тения, обикновено под формата на хапче с което се надяват, че паразитът ще направи своя път към червата и ще усвоява храните. В много отношения, не може да се спори с тази логика. Донякъде е удивително, но тази диета все още съществува и днес. Но изглежда, че ще трябва да се пътува до Мексико, за да се може човек да се подложи на лечение.
Процедура на разходите – £ 900
Защо се  прави?
За да помогне за отслабване чрез диария и повръщане.
Честота на процедурата . След като пациента достигне своето идеално тегло, той трябва да приеме анти-паразитни хапчета за да се отделят мъртвите тении. Възхитително?!.
Здравните рискове / нежелани реакции:
Коремни и ректални усложнения, менингит, и потенциално увеличаване на риска от поява на деменция.

Вендузо терапия
Тази древна китайска терапия, която е форма на акупунктурата, включва поставянето отопляеми чаши върху кожата на пациента. Няколко известни личности, включително Дженифър Анистън, Гуинет Полтроу и Виктория Бекъм са били забелязани с грозни  тъмни кръгли кръгове на гърба  след такова лечение. Но това посиняване  по някакъв начин се разглежда като символ на превъзходство.
Процедура на разходите – £ 50 на сесия.
Защо се прави?
За да се стимулира притока на кръв, за облекчаване на болката, намаляване на стреса, повишаване на енергията, да помогне на плодородието и в помощ на отслабването.
Честота на процедурата:
Облекчаването на болката трябва да се реализира след няколко дни, но ако сте подложени на лечение за безплодие чрез този метод, то това би могло да изисква няколко сесии.
Здравните рискове / нежелани реакции:
Някои медицински специалисти вярват, че тя не работи, но болката и синините са единствените реално странични ефекти.

Пускане на кръв.

Още в 6-ти век, аристократичните жени смятали, че най-добрият начин за привличане на потенциален ухажор било да имат бледа кожа. Но през Средновековието и  възхода на християнството означавало, че грима е добре дошъл. Тези жени които са останали изложени на слънцето можели да получат естествения цвят на кожата си чрез контролирано кървене.
Процедура на разходите – Неизвестно.
Защо се прави?
За да се постигне по-блед тен.
Честота на процедурата:
Толкова често, колкото е необходимо.
Здравните рискове / нежелани реакции: Гадене, виене на свят и слабост.

Избелване на кожата

Налице е широко разпространена критика към индустрията за красотата в страни като Индия, Тайланд и Китай, където по-голямата част от козметичните продукти, твърдят, че постигат на по-бял тен. Някои кремове съдържат забранените в ЕС- хидрохинон и живак на нивата на вещество, между 9000 и 65 000 пъти над препоръчителната доза.
Процедура на разходите. Има различни продукти, цени.
Защо се прави?
За да се постигне по-светъл цвят, по западно изглеждащ тен.
Честота на процедурата:
При ежедневна употреба като част от редовната грижа за кожата, рутинно.
Здравните рискове / нежелани реакции:
Наличието на хидрохинон може да предизвика ужасно дразнене на кожата и също е свързано с кожни заболявания като ochronosis. Кожата също може да стане податлива на фоточувствителност. Съдържание на опасни химикали, а това може да увеличи пигментацията и доведе до сърбящи обриви.

Терапия с въглероден диоксид
Въглеродният диоксид се инжектира в кожата с помощта на тънка игла, като след това се разпръсква в околната тъкан и оттам в кръвоносните съдове. Този невидим, без мирис газ е известно, че стимулира кръвообращението и може да доведе до по-стегната, по-младо изглеждаща кожа. Може би емисиите на CO2 не са толкова лоши в края на краищата?
Процедура на разходите – £ 100 на сесия
Защо се прави?
За да избледняват стрии, белези и дори топят мазнини.
Честота на процедурата:
За да се поддържат ниски нива на целулита, бустери се препоръчват на всеки шест месеца.
Здравните рискове / нежелани реакции:
Някои откриват усещането за газ да бълбука под кожата за неприятно, а други са имали непоносима болка. Леко кръвонасядане също е възможно.

Терапия с пиявици
Първите сведения са от Египет преди около 2500 години и обикновено се използва за реконструктивна хирургия. Пиявиците са и форма достигане на красота. Деми Мур по-рано говореше за посещение в Австрия за прочистване, където са били използвани пиявици за детоксикация на кръвта и. Обаче, тя трябваше да се изкъпе първо в терпентин.
Процедура на разходите – £ 75 за един час
Защо се прави?
За да изглеждате по-млади, за облекчаване на болката, лекува кожни присадки и за възстановяване на кръвообращението.
Честота на процедурата:
Толкова често, колкото е необходимо.
Здравните рискове / нежелани реакции:
Припадък, страх и гадене.

Епилация  с арсен и негасена вар

Изгарянията от кола маска са болезнени и може да бъде дори по-лошо, но тези модерни техники за премахване на космите са нищо в сравнение с това, което жените и мъжете на Възраждането е трябвало да преминат. Фолкът разказва, че се вари разтвор на арсен и негасена вар който се прилага върху косматите области, измива се преди кожата да започва да отлепя!
Процедура на разходите- Неизвестна.
Защо се прави?
За да се постигне гладка кожа и премахване на космите
Честота на процедурата: Толкова често, колкото е необходимо
Здравните рискове / нежелани реакции:
Силно дразнене, сериозни изгаряния и потенциал отравяне с арсеник.

Лечение с огън

В ежедневието, обикновено се опитват да избегнат пожара, но в Китай активно го търсят за все по-популярната процедура за красота. Като част от лечението, известно като Huo Ляо, напоена с алкохол кърпа и специален „еликсир“ се поставят върху проблемната зона, като лицето, краката или гърба, а след това се пали огън. След няколко секунди, той бързо се погасява, преди жегата стане непоносима. Експертите смятат, че това помага и при суха кожа и дори може да лекува настинка.
Процедура на разходите: Неизвестно.
Защо се прави?
За стимулиране на кожата и намаляване на сухотата, увисване и бръчки.
Честота на процедурата:
Толкова често, колкото е необходимо
Здравните рискове / нежелани реакции:
Сериозни изгаряния, хиперпигментация и опърлена коса.

По metro.co.uk

Добавена на от: avanta

Етикети:

2486 Общо преглеждания, 1 за днес

  

Сходни новини

Реклама

Вашият коментар