Общо обяви в сайта: 1323

Общо потребители на сайта: 555761

Добре дошъл, посетител! [ Регистрирай се! | Вход

Добави Oбява

Бруклинският мост в Ню Йорк осъмнал с бели знамена, вместо американските флагове

Полицията на Ню Йорк /NYPD/ търси неизвестните, които са заменили американските знамена  във вторник на известния Бруклински мост с бели.

23 юли 2014


На двете опорни каменни кули на моста свързващ два от районите на града – Бруклин и Манхатън, непрекъснато пърхат два огромни флага на САЩ.

Във вторник, за изненада на шофьорите и пешеходците, на тяхно място висели две бели знамена. Те бързо били заменени с истински американски знамена, но в интернет вече имало огромно количество снимки от реещите се над моста бели флагове. Навсякъде по света, бялото знаме се счита за покана за примирие и прекратяване на огъня

Бруклинският мост /Brooklyn Bridge/ е един от най-охраняваните обекти в Ню Йорк. От двете му страни има дежурни полицейски постове. В допълнение на това той е под наблюдение с камери за видеонаблюдение. Записите им  сега се изучават от служители на правоохранителните органи за да се открият „пакостниците“.

Заместник-началникът на полицейското управление на Ню Йорк Джон Милър заяви, че инцидентът е класифициран като нарушаване на чужда територия и виновниците ще бъдат подведени под отговорност. Според него, извършената под прикритието на нощта „операция“ е била внимателно планирана. Не е ясно как неизвестните са успели да стигнат до кулата, тъй като ключалките на вратите, водещи до кулите не са били разбити.

Някои медии съобщиха, че отговорността за „шегата“ е поела една организация, наречена „Велосипедно лоби.“ Тя твърдяла, че каза, че белите знамена означават „предаване на колоездачната част на Бруклинския мост на пешеходците.“ Тази информация не е потвърдена, а полицията все още разследва инцидента.

Brooklyn Bridge – един от най-старите висящи мостове в Съединените щати. Дължина на моста, проектиран от инженер Джон Рьоблинг, е 1825m. Строителство, което е струвало 15,0 милиона щатски долара е отнело тринадесет години. Началото на строителството е дадено през 1870 г., а откриването е било на 24-ти май 1883.

Мостът е разделен на три части. Страничните ленти се използват от автомобили, а средната част е за пешеходци и велосипедисти. Всеки ден по моста преминават повече от 120 хиляди коли, четири хиляди пешеходци и 3100 велосипедисти . Brooklyn Bridge е особено популярен сред туристите, тъй като предлага прекрасна гледка към небостъргачите в долната част на Манхатън.

Добавена на от: avanta

Етикети:

527 Общо преглеждания, 2 за днес

  

Сходни новини

Реклама

Вашият коментар