Общо обяви в сайта: 1802

Общо потребители на сайта: 477068

Добре дошъл, посетител! [ Регистрирай се! | Вход

Добави Oбява

Експерти поставят български квартал в топ-20 те на най-опасните места в света

09.септември 20114

Британският портал Buyagift публикувал класация на най-опасните места  по света за почивка. Рейтингът не представя азиатските и страните от  изтока, където посетителят все още ще трябва да пребивава на свой ​​собствен риск.

Изборът на най-лошите туристически маршрути, експертите анализират въз основа на редица фактори, включително нивото на престъпност, икономическата и политическата ситуация в региона, както и външно озеленяване като се използват данни за статистика от 18 месеца. Това пояснява и вестник The Daily Mail.

Ето и класацията:
1 Столипиново (Пловдив, България)

Оглавяващ рейтинга на класацията е циганския квартал в Пловдив, България. Обяснението казва, че това е най-гъсто населения район на Балканите, където от времето на залеза на ерата на социализма през 1989 г. не се изгражда никаква инфраструктура, така че местните хора хвърлят боклука от домовете си директно на краката си поради което улиците са пълни с огромни купчини боклук.

2 Богота (Колумбия)

Столицата на Колумбия, която макар и да полага всички усилия, за да заглуши славата на разсадник на наркопрестъпността от деветдесетте години с ​​нивото на насилие по улиците, все още има какво да направи. Грабежите и други форми на атаки срещу туристи все още не са рядкост. „Никога не се знае дали ще се върнеш от там, но от друга страна, в Австралия пък можете да те изяде акула“ – казва един от експертите на портала.

3 Голяново (Москва, Русия)

Жилищният район Голяново в покрайнините на изток от Москва, който не е приоритет и московчани, не е срещнал ни най- съчувствие и британските експерти. Те отбелязват, че това е район, типичен за „комунистическото развитие“, лишен от дори „Шарма на Червения площад.“ И като цяло всичко е доста безобидно – това е информацията, докладвана за британските туристи около Голяново.

Междувременно третото място в международната класация antireytinge разгневи местните власти. Заместник-председателят на Московската Дума и депутат от източната част на града Андрей Метелски казал, че присъствието на  Голяново в този списък е политически мотивиран. Въпреки това, експертите от туристическата индустрия смятат, че това може да бъде хубаво, ако резултатите от рейтинга ще повишат интереса на властите към този район, което се дължи на „изтърканата инфраструктура“ и привлича предимно имигранти.

4 Ферентари (Букурещ, Румъния)

Понякога Букурещ се нарича „Малкият Париж“, но той едва ли има този прякор заради просяшкия район Ферентари, в който най-много туристите да се насладят на осеяните с дупки пътища, боклук, смрад и диви кучета, казва Buyagift.

5 Сиудад Хуарес (Мексико)

Този град в северната част на щата Чиуау тъжно известен с убийствата по улиците, както и с корумпираните си полицаи. Въпреки, че той искрено се опитва да стане по-добър като един път уволни 800 нечестни от полицията.

6 Байутор (Ню Орлеан, САЩ)

Област на края на Луизианския джаз, разположена между Мисисипи и авеню Сен Клод. Исторически криминогенна улица, известна с търговия на марихуана и кокаин. След опустошителния ураган „Катрина“ през 2005 г., ситуацията там, по мнението на туристите, меко казано, не се е подобрило.

7 . Камден (САЩ)

Град в Ню Джърси с най-високите нива на престъпност в САЩ до края на 2012 г.: 2 566 насилствени престъпления на 100 000 души, което е 560 процента по-високо от средното за страната.

8 Кейп-Флатс (Кейптаун, ЮАР)

Предградие, което през 1950 г. по времето на политиката на апартейд се превърна в дом на хора, прогонени от властите на Кейп Таун заради цвета на кожата. Необлагодетелствен район с високо ниво на грабежите и престъпността като цяло.

9  Детройт (САЩ)

Бившата автомобилната столица на САЩ, днес градът е в депресивна несъстоятелност със странни животни по улиците.

10 Хребендова (Братислава, Словакия)

Сиромашко, депресивно гето, квартал на словашката столица, където без гумени ботуши и лични предпазни средства е опасно.

11 Балтимор (САЩ)

В най-големия град на щата Мериленд  наистина всичко е такова, както е показано в популярния полицейски сериал „The Wire“, или по-скоро, още по-лошо, казва Buyagift.

12 Ресифи (Бразилия)

Слънце, акули и улични престрелки могат да направят уикенда на туриста в този крайбрежен бразилски град наистина незабравим. В центъра на Ресифе е електронно устройство, което е ежедневно публикува броя на улични убийства.

13 Киев (Украйна)

Съдейки по описанието, Киев не се харесва на британците, тъй като се намира на 100 километра от Чернобил, но накратко се споменава фактът, че столицата на Украйна вече е станала известна по целия свят, защото е в политическата криза.

14 Скамп (Неапол, Италия)

Предградие на Неапол, което се ръководи не от държавата, а от мафията. Поради това има бум на търговията с наркотици и фалшифицирането, а са популярни и улични гонки.

15 Уолворт (Лондон)
Невзрачен район в квартал Саутуарк в южната част на Лондон с тъпи и сиви многофамилни сгради от 1963-1977 година за бедни семейства, които сега  опитват да се усъвършенстват.

16 Рио де Жанейро (Бразилия) – Това си отмъщение на британците заради световното по футбол!
17 Мосс-Сайт (Манчестър, Великобритания)
Проблемният район в южната част на Манчестър, където през 1990-те и началото на 2000 г., активно действаха престъпни улични банди. По-специално, Гуч под ръководството на „Британския Ал Капоне“ КолинДжойс.

18 Сент-Уен (Париж, Франция)

Това предградие на Париж се намира само на 6.6 км от центъра на френската столица. Както пише Buyagift, там не са високи нивата на престъпността, но там  си струва да бъдете бдителни, тъй като има гета, бит пазар, бежанци и бездомни.

19 Токсет (Ливърпул, Англия)

Неприветлив район на Ливърпул с изоставените сгради, където има въоръжени банди.

20 Малмьо (Швеция)

Третият по големина град в Швеция и един от най-големите индустриални градове в Скандинавия. Според статистиката, повече от 40% от жителите на Малмьо са имигранти, с все по-голям брой от които се наблюдава и ръст на престъпленията от ненавист и омраза. Очевидно е, че с цел по някакъв начин да облекчи ситуацията, Швеция проведе тук през миналата година „Евровизия“.

Добавена на от: avanta

Етикети:

7029 Общо преглеждания, 3 за днес

  

Сходни новини

Реклама

Вашият коментар