Общо обяви в сайта: 1129

Общо потребители на сайта: 26283

Добре дошъл, посетител! [ Регистрирай се! | Вход

Добави Oбява

Комисията по досиетата ще изхарчи 62000 лв. за филм разпространен на 500 диска

„Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия” или по-известна като „Комисията по досиетата” е пуснала обществена поръчка на стойност 62 000лв.  за „изработване на документален филм, свързан с дейността на Държавна сигурност, разузнавателните служби на БНА и влиянието им върху политическите процеси в страната и върху съдбите на хората преди и след 1989 г., размножаването му в 500 броя на Матричен диск (DVD – ROM), който диск е окомплектован с пълноцветни картонени обложки, както и изработване и отпечатване на плакат за филма.”  Парите предвидени в поръчката са от държавния бюджет, а сумата е без ДДС.

Интересен детайл от поръчката е, че в нея могат да участват само вписани в Единния публичен регистър на Изпълнителната агенция „Национален филмов център” по чл. 19, ал. 1 от Закона за филмовата индустрия,  около 618 продуценти и компании, предимно български.

Това ще означава автоматично отпадане от конкурса на  всеки чуждестранен кандидат за изработване на филма,  което е в противоречие със  Закона за обществените поръчки.

Добавена на от: avanta

Етикети:

697 Общо преглеждания, 1 за днес

  

Сходни новини

Реклама

Вашият коментар