Общо обяви в сайта: 1129

Общо потребители на сайта: 26770

Добре дошъл, посетител! [ Регистрирай се! | Вход

Добави Oбява

Лишиха бившият грузински президент Саакашвили от гражданство.

На снимката: Саакашвили

4.12.2015

Президентът на Грузия Гиорги Маргвелашвили е  подписал  указ за отнемане на гражданството на Михаил Саакашвили, сега заемащ поста Областен управител на Одеса.
Преди това подобна препоръка е дадена от Министерството на правосъдието на Републиката.

На 30 октомври е стартирала  процедурата за лишаване на  Саакашвили от грузинско гражданство, защото преди това е получено  официално уведомление за предоставяне на украинско гражданство на бившия президент. Законодателството на Грузия  забранява двойното гражданство.

Уведомлението е изпратено до Саакашвили на 3 ноември и му е бил даден срок от 1 месец за отговор.

В типичния си стил Саакашвили заяви, че Тбилиси е действал „по заповед на Русия“, за да му попречи да участва в следващите избори.

В края на май, Саакашвили е назначен за областен управител на региона Одеса. Преди това с указ на президента на Украйна Петро Порошенко  му беше дадено украинското гражданство.

Михаил Саакашвили бе президент на Грузия от  2004 до 2013. Обяви война на Русия и когато руснаците навлязоха в Грузия стана медиен любимец като си дъвчеше вратовръзката в телевизионно предаване.  Изцепките му продължиха и като украински политик. Освен ярките изказвания, той се яви на публично събитие с панталон обут обратно.

Преди да стане украинец, любимецът на американците Саакашвили  беше назначен за преподавател в  Юридическия факултет на   Tufts University Флетчър (United States). В Грузия, срещу него има няколко висящи наказателни дела.

Добавена на от: avanta

Етикети:

801 Общо преглеждания, 1 за днес

  

Сходни новини

Реклама

Вашият коментар