Общо обяви в сайта: 1779

Общо потребители на сайта: 477074

Добре дошъл, посетител! [ Регистрирай се! | Вход

Добави Oбява

Първата жена капитан на кораб в 500 годишната история на военния британския флот е отстранена от длъжност заради афера с един офицер

10.08.2014

Докато в България все по-намаляващия военноморски флот празнува все-по-дълго празника си, други проблеми вълнуват моряците във ВМС на Великобритания.

Във Великобритания е отстранена от поста командир на военен кораб първата в историята жена капитан в британския флот. Решението е капитан втори ранг Сара Уест да напусне командването на фрегатата „Портланд”, която тя командва през последните почти две години. Това бе съобщено от британските медии.

„Неженената 42-годишна Сара Уест се влюбила в един от женените офицери на фрегата и е влязла с него в отношения, които нарушават морската харта и правилата за поведение на борда на кораба.

Само месец след „перфектната си сватба“, капитан-лейтенант Ричард Грей е замесен в секс скандала на борда на фрегатата „Портланд”.
35-годишният офицер, който е трети по ранг на фрегатата, е обвинен в неуместна връзка с командира си Сара Уест.

Когато през юли миналата година за“ военноморския роман „на борда на „Портланд” е станало известно, Уест  бе била временно отстранена от служба за срока на разследването. Сега тя е лишена от длъжност и свалена на брега – съобщава английският вестник Стандарт.

Назначаването през пролетта на 2012 г. на Сара Уест като командир на мощната фрегата от Кралския флот се превърна в сензация във Великобритания. Никога дотогава жени, не са водили британски военни кораби. Освен това, доскоро,  на тях им е било забранено да качват на палубата на военни кораби.

Представител на Кралския военноморски флот на Великобритания е заявил, че  “ Уест ще продължи да служи в едно от формированията на флота.“ Той не казал точно в кое.

На снимките: Сара Уест и Ричард Грей по време на неговата сватба.

Добавена на от: avanta

Етикети:

3158 Общо преглеждания, 1 за днес

  

Сходни новини

Реклама

Вашият коментар