Общо обяви в сайта: 1128

Общо потребители на сайта: 26284

Добре дошъл, посетител! [ Регистрирай се! | Вход

Добави Oбява

Спорт по време на августовските жеги

19 август 2015

Няколко полезни съвета за спортуващите през жегите

1. Облечете леки дрехи

Когато навън е горещо е толкова изкушаващо да си облечем банските по време на спортуването! Въпреки това, повече дрехи могат да бъдат още по-добри за вас. Облечете си дрехи, изработени от много леки дрениращи материали, за да ви сухо и хладно. Не се отказвайте  от дълги ръкави, които ще защитават ръцете ви от прекомерното излагане на вредните слънчеви лъчи и ще ви се охладят в същото време. Не забравяйте да носите слънцезащитни очила или поне козирка.

2. Облечете се дрениращи влагата чорапи

Когато краката ви се изпотяват е възможно да се появят и болезнени мехури след спортуване. Ето защо е добре винаги да се носят чисти, дрениращи влагата чорапи, които са изработени от плат който изтегля влагата далеч от кожата. Краката ви ще се  чувстват много по-чисти, а вие много по-свежи.
3. Пийте достатъчно

Когато сте упражняване в горещо време, дехидратацията е много сериозен риск. Трябва да се пие много вода. За бягане от диапазон 50-75 минути, трябва да пиете около 180 милилитра. вода на всеки 15 минути. За тичане  над 75 минути , трябва да се пие вода на всеки 20 минути. Ако не харесвате пиенето на чиста вода, добавете малко плодове или сок.

4. Вземете една спортна напитка

Докато обикновена вода е най-доброто за вас, понякога е добре да се пият и спортни напитки. Спортните напитки обикновено съдържат натрий и електролити, които са полезни, когато се упражняваме в жегата. За по-добри резултати е добре да се изберат  спортни напитки с намалена захар. Но не разчитайте на спортните напитки за да  бъдете хидратирани – вие все пак трябва да пиете вода!

5. Вземете спортни слънчеви очила

Не забравяйте да носите слънчеви очила, за да се намали потенциала на слънчевото  увреждане на очите ви. Разбира се, нормалните слънчеви очила, няма да бъдат удобни за спорта, което е и причината спортни слънчеви очила да са най-добрият вариант. В зависимост от вида на упражнението, носете си спортни слънчеви очила заедно с шапка за слънце, за да защитите и главата си. Август е известен със своите супер горещи дни, така че бъдете внимателни.

6. Започнете бавно и постепенно усилвайте темпото.

Ако правите едни и същи упражнения, които сте правили в продължение на много години наред, трябва да ви е лесно. Започвайте бавно и си наблюдавайте как реагира тялото ви на условията на топлината. Имайте предвид, че интензивно движение може да ви постави в състояние на шок. Така от ходене към  бягане е страхотно за начало.

7. Хапнете добре

След като сме готови да спортуваме в горещо време, сами трябва се охлаждаме с и попълваме калориите и хранителните вещества, които сме загубили. За предпочитане са храни с високо съдържание на въглехидрати и белтъчини. Яйца, пилешко, шепа ядки или сирене са отлични за закуска. Ако не ви се яде, направете си някои освежаващ шейк. Динята е здравословна след тренировка и ще ви помогне да се върнете на пистата бързо или да се насладите други летни занимания през целия ден.

Тичането в горещо време не е толкова трудно, колкото изглежда, но то отнема повече подготовка. Само не забравяйте да останете винаги хидратирани и не  бъдете прекалено сурови към себе си. Избягвайте да спортувате, когато е прекалено горещо навън и ако е необходимо, намалете времето си упражнения.

Добавена на от: avanta

Етикети:

932 Общо преглеждания, 2 за днес

  

Сходни новини

Реклама

Вашият коментар