Общо обяви в сайта: 1128

Общо потребители на сайта: 26667

Добре дошъл, посетител! [ Регистрирай се! | Вход

Добави Oбява

Китай заподозря Джордж Сорос, че е във война срещу юана

Сорос няма да може да успее във войната срещу китайския юан и хонконгския долар

26 януари 2016

Официалният орган на Комунистическата партия на Китай „Женмин Жибао“заяви, че „Сорос няма да може да успее във войната срещу китайския юан и хонконгския долар.“ По-рано, милиардерът инвеститор заяви, че „твърдото приземяване“ на китайската икономика е неизбежно.
Китайските власти са заподозрели милиардерът Джордж Сорос в действия, насочени към девалвация на националната валута. Това, според Financial Times, се казва в анализторска колона на Министерството на търговията на Китай, публикувана на първа страница на чуждестранното издание на вестник “ Женмин Жибао “ официален орган на Китайската комунистическа партия.
В статия, озаглавена „Обявяване на война китайската валута? Ха-ха “ се казва:“ Сорос няма да може да успее във войната срещу юана и хонконгския долар – не може да има никакво съмнение „.
Миналата седмица Сорос в интервю за Bloomberg TV каза, че той предполага падане индекса S & P 500, азиатските валути и суровинни икономики и инвестира в дългосрочни американски съкровищни ​​бонове. Той също така предупреди за предстоящо „твърдо приземяване“ на китайската икономика.
„Твърдо приземяване почти неизбежно. Аз не го очаквам, аз вече я наблюдавам, „- казал Сорос. Той се обоснова с ускоряване на изтичането на капитали от Китай и висока задлъжнялост.
В началото на януари,  когато говори по време на икономически форум в Шри Ланка, Сорос заяви за възможно повторение на кризата от 2008 г., като отбеляза, че девалвацията на китайската валута създава проблеми за останалата част от света. „Когато гледам на финансовите пазари, аз ги виждам като сериозни проблеми, които ми напомнят за кризата от 2008 г.,“ – каза той. „Китай има голям проблем с регулацията. Бих казал, че това е част от проблема, „- добавил инвеститора.
Сорос бе обвиняван за краха на азиатските валути по време на финансовата криза от 1997 г. и атаката срещу британската лира през 1992. През 2014 г. той обяви оттеглянето си от пазара на финансови инвестиции, но остана начело на Soros Fund Management.
През миналата година Китай изразходи за поддържането на юана на фондовия пазар от над $ 500 милиарда от своите валутни резерви, а тази година още 300 $ млрд.  От август китайската валута се обезцени с 5.7%, докато БВП на Китай, в края на миналата година се увеличи с. минималната стойност през последните 25 години.
Според Bloomberg Intelligence, изтичането на капитали от Китай през 2015 г. е в размер на $ 1 трлн. Представители на китайския  валутен регулатор на пазара многократно са заявявали, според FT, че за значителна девалвация на юана, „няма причина.“ Председателят Си Цзинпин потвърди миналата седмица в Давос, че Китай не се опитва да отслаби валутата си.

Добавена на от: avanta

Етикети:

874 Общо преглеждания, 1 за днес

  

Сходни новини

Реклама

Вашият коментар